Toroslar'da Sonbahar

Antik Pisidia Bölgesi, Antalya'nın kuzeyindeki Toros Dağları'ndan bugünkü Burdur ve Isparta'nın il sınırlarını kapsayacak şekilde uzanarak Göller Bölgesi' nin bereketli topraklarına yayılmışdı. Toroslar'ın tepesindeki Akseki, İbradı gibi kasabalar ve çevrelerindeki köylerde Psidia Bölgesinde kalmaktadır. Türklerin Anadoluya göçüyle birlikte Oğuzların Salur boyundan, Teke Türkmenleri bu bölgeye yerleşir. Halkı yörük olan bu yörede Afşar, İğdir ve Selçuklulardan dolayı Kınık boyları da hakimdir. Torosların bu yörelerinde öz türkçenin kullanımı çok yaygın olup, yöre halkı Orta Asya adetlerini hala korumaktadır. Psidia'da Roma Devrinde başlayan genel barışla birlikte sosyal, kültürel, ticari hayat canlanmış ve kolonilerin kurulmasıyla birlikte ticari yollar yapılarak Termessos, Antiokheia, Sagalassos, Selge gibi kentlerde halk için çeşitli müsabakalar, eğlenceler, gladyatör dövüşleri, boğa güreşleri yapılmıştı. Roma yolları işte bu dönemde başlanıp yıllar boyunca geliştirilerek tüm Anadolu’ya yayılan bir ticaret ve lojistik ağına dönüşmüş ve Lykia, Pisidia, Pamphylia şehirleri başta olmak üzere Güney ve Güney Doğu şehirlerini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip bir ağ haline gelmişdi. Bu ticari zenginliğin izlerini, günümüze kadar iyi korunmuş Pisidia Kentleri’nde çok açık olarak görebilmek mümkün. Selçuklular döneminde, meşhur 'Via Sebaste'nin izinden İpek yolunun kolları geçerek, Akdeniz limanlarını Asya'ya bağlamaktaydı. İşte bu Kervan Yollarını, bölgeye özgü Düğmeli Evler'i ve önemli Pisidia Antik Kentleri’ni keşfedeceğiniz ve Torosların muhteşem manzaralarını seyredeceğiniz keyifli bir hafta sonu yolculuğu...

TURUN ÖZELLİKLERİ

  • Çok az tanınan Toroslar'ın dağ köyleri ve kervan yollarının keşfi.
  • Sagalassos, Kremna ve Via Sebaste'yi keşfetmek.
  • Göllerin ve vadilerin muhteşem manzaralarının ortasında keyifli bir seyahat.
  • Yerel mutfakların zenginliklerini tadacağınız zengin bir menü seçimi.

10 Ekim 2019 Perşembe Sarıhacılar - İbradı - Altınbeşik Mağarası - Ormana Kasabası:

Sarıhacılar - İbradı - Altınbeşik Mağarası - Ormana Kasabası:
Sabah, Pegasus Havayolları'nın 2004 no.lu uçuşuyla saat 07.20'te Antalya'ya hareket ve saat 08.05'te Antalya'ya varış. Karşılama ve özel tur otobüsüyle Akseki istikametinde yola çıkış. Bir saatlik bir yolculuktan sonra Manavgat Bölgesi'nde sahil yolunu terk ederek Toros Dağları'na doğru tırmanış. Muhteşem manzaraları izleyerek ve yol üzerinde molalar vererek Sarıhacılar köyüne varış. Tarihi Romalılar dönemine kadar uzayan bu köy Selçuklular döneminde İpek Yolu üzerindeki kervanların güvenliğini sağlıyordu. Buradan geçen ve üzerinde yürüyüş yapacağınız bu yol, Roma döneminde, Sagalassos'un güneyinde ki Döşemealtı'nda başlayan Via Sebaste'nin bir devamıdır. Köyün 650 yıllık camiine hayran kalmamak mümkün değil. Bu köyde ve civar köylerde göreceğiniz tabir edilen geleneksel Akseki Evleri ise başlı başına bir seyahat nedeni olabilir. Bu evler iki katlı ve taş duvarlıdır. 60- 70 cm. genişliğindeki taş duvar, esas taşıyıcı gibi görünse de, asıl taşıyıcı ahşap iskelettir. Ahşap iskelet ve yığma taştan oluşan bu karma sistem Akseki’ye özgüdür ve Anadolu’da benzerine rastlanmaz. Taş duvarların aralarına atılan kısa ahşapların ucu, 20-25 cm. dışarıda bırakılır. Bu ahşap uçlara yöre halkı “düğme” adını vermekte ve evlerin adı da buradan gelmekte. Köyü, evleri, camii ve kervan yollarını gezdikten sonra köyde öğle yemeği. Daha sonra İbradı üzerinden Altınbeşik Mağarası'na hareket. İbradı'da çay molası ve kasabanın keşfi. Burası Oğuzların Salur boyundan, Teke Türkmenlerinin çoğunlukla yaşadığı bir bölgedir. Akseki - İbradı havzasında Öz Türkçenin kullanımı çok yaygındır ve yöre halkı Orta Asya adetleri hala korur. Bu yörede oğlak, keçi, çebiç, teke eti çok fazla tüketilir. Kasabada gezerken bu özellikleri gözlemleyebilirsiniz. İbradı'dan sonra kısa bir yolculukla Altınbeşik Mağarası'na varış. Bu mağara ilk kez 1966 yılında, bölgede Oymapınar Barajı ile ilgili yapılan araştırmalar sırasında bulunmuş. Mağara içinden çıkan suyun yeraltından Beyşehir Gölü ile irtibatlı olduğu boya deneyi ile kanıtlanmış. Burada, mağaranın keşfini botlarla yapacağız. Botla, mağaraya 200 metre uzunlukta bir yeraltı gölü üzerinden girerek suyun sonunda ki, güzel görünümler sunan traverten oluşumları görebilirsiniz. Gezinin sonunda Ormana'ya doğru yola devam. Ormana Kasabası çok güzel düğme evler barındırmakta. Geceleyeceğimiz butik otel kasabanın göbeğinde bulunduğu için, sempatik Ormana sokaklarını dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme Ormana Butik Otelde.

11 Ekim 2019 Cuma Göller Bölgesi'nin Keşfi

Beyşehir Gölü - Eflatunpınar - Antiochia in Pisidia (Yalvaç) - Eğirdir Gölü :
Sabah, kahvaltıdan sonra Türkiye'nin 3.cü büyük gölü olan Beyşehir'e hareket: Gölün hemen kıyısında kurulmuş olan kasaba, yüzyıllardır önemli bir yerleşim yeri oluşturmuş. 1299 yılında yapılan Eşrefoğlu Camii ise Türkiye'nin en büyük ahşap tavanlı ulu camii olup ahşap işçiliği ve kök boya ile yapılan süsleri bir şaheserdir. Camii ve hemen yanında bulunan Bedesten ile İsmail Ağa Medresesi gezisi. Öğle yemeği ve daha sonra, kısa bir yolculuğun ardından, Eflatunpınar Hitit Çeşmesinde mola: Bir doğal su kaynağına yapılmış olan ve üzerinde fırtına ve güneş tanrılarının kabartmaları bulunan bu ilginç geç hitit anıtı üzerine çok fazla bir bilgi ve araştırma bulunmamakta. Buradan yola devamla, Isparta'nın güzel ve modern ilçesi Yalvaç 'a varış: Antik dönemde Antiochia in Pisidia Anadolu' daki en büyük kentlerden biriymiş. İsa'nın 4 havarisinden biri olan Aziz Paulus, diğer havarilerle birlikte hıristiyanlığı yaymak ve dünya dinine dönüştürmek için M.S 46-48 yılları arasında Anadolu'da büyük bir geziye çıkar ve bu şehirdeki bir sinagogda ilk resmi vaazını verir. Daha sonra sinagogun yerine bir kilise yapılır. Günümüzde bu kiliseden kalanlar halen görülebilmekte. Kilisenin dışındaki antik kent kalıntıları ise oldukça ilginç. Harabeleri gezdikten sonra Eğirdir Gölü'ne doğru yola devam ve göl kıyısında mola: Bu molada kıyıya bir yol ile bağlı bulunan Yeşil Ada'da gezerek bu çok güzel göl ve dağ manzaralarını seyredebilirsiniz. Akşam üstü, Sagalassos Lodge&Spa'ya varış ve Odalara yerleşme. Akşam yemeği Lodge'un restoranında.

12 Ekim 2019 Cumartesi Sagalassos & Isparta & Burdur

Sabah kahvaltıdan sonra, Sagalassos Antik kenti gezisi için otelden hareket. 1706'da fransız gezgin Paul Lucas tarafından keşfedilen bu antik kentteki kazı çalışmaları 1990 yılından beri Belçika Leuven Üniversitesi ekibi tarafından yürütülmekte. Antik kentin keşfi: Dünyanın en yüksek rakımlı antik tiyatrosu; Marcellum (gıda pazarı); Meclis Binası; Antoninler Çeşmesi; Agora; Odeon; Roma hamamı; eski çağlardan beri suları akan hellenistik çeşme; Neon kütüphanesi; Çömlekçiler Mahallesi ve diğer yapıtlar... Geziden sonra öğle yemeği için Isparta'ya hareket. Kebabcı Kadir' de lezzetli bir yemeğin ardından kısa bir Isparta şehir turu: Mimar Sinan Cami, Ulu Cami, Üzüm Pazarı, Firdevs Bey Bedesteni, Aya Baniya ve Aya İshotya Kiliseleri. Daha sonra Burdur'a hareket. Sagalassos kazılarında bulunan harika eserlerin sergilendiği bu küçük ve sempatik Arkeoloji Müzesi'ni gezdikten sonra şehrin eski mahallelerinin keşfi ve Lodge'a geri dönüş. Akşam Lodge'un restoranında keyifli bir akşam yemeği.

13 Ekim 2019 Pazar Yazılı Kanyon - Kremna - Via Sebaste - Antalya - Istanbul

Sabah kahvaltıdan sonra, Yazılı Kanyon'a hareket: Az bilinen bir doğa harikası olan milli park Yazılı Kanyon adını ünlü şair Epiktetos'un buradaki kayaları oyarak yazdığı, ünlü Hür İnsan Üzerine Şiirden almakta. Kanyonun çok etkileyici manzaralarını izlemek için yapılacak kısa bir yürüyüşün ardından, burada ki dinlenme alanında, lodge un sizler için özel olarak hazırladığı piknik yemeklerini yemek için mola. Yemekten sonra, Kremna Antik Kenti'ne hareket. Kremna, yunancada uçurum demek ve buraya gelince neden şehrin bu adı aldığınıda apaçık görüyorsunuz. Buradan, Aksu Vadisi'ne ve Karacaören Barajı'na doğru uzanan panoramanın, hele bahar aylarında tarlaların büründükleri renk cümbüşüyle, insanı etkilememesi mümkün değil. Surlarla çevrili kentin bugün görünen kalıntıları Roma dönemine ait. Harabeleri gezidikten sonra, dönüş yolu üzerindeki Döşemealtı Kasabası yakınında bulunan Antik Roma yolu Via Sebaste'nin kalıntıları ile bu kesişme noktasındaki tahkimat ve gümrük kapısı duvarlarını gezerek Antalya'ya doğru yola devam. Antalya Eski Liman'da serbest zaman ve kiyifli bir akşam yemeği. Ardından havaalanına transfer ve saat 22.50 de ki Pegasus Hava Yolları'nın uçuşuyla İstanbul'a hareket ve saat 00.05 de Sabiha Gökçen Havalanına varış.
Antalya: Ormana Active Butik Hotel Özel Kategori
Tripadvisor'a Git
video thumbnail
video thumbnail
video thumbnail
Burdur: Sagalassos Lodge & SPA 4 *
Tripadvisor'a Git
video thumbnail
video thumbnail
video thumbnail
Rezervasyon Şartları:
Talebiniz üzerine tura kaydınız opsiyonlu olarak 7 gün tutulur. Bu süre sona ermeden toplam tur bedelinin % 25 ini kapsayan ön ödemeyi yaptığınız takdirde rezervasyonunuz kesinlik kazanacaktır. Opsiyon süresi sonunda ön ödeme yapılmadığı takdirde talebiniz otomatik olarak iptal edilecektir. Bakiye, yurtiçi gezilerde seyahatin başlamasından 30 gün öncesine kadar, yurtdışı gezilerde seyahatin başlamasından 45 gün öncesine kadar tamamlanmalıdır. Ödemelerin belirtilen süre içinde yapılmaması durumunda rezervasyon iptal olmuş sayılır.
Ücrete dahil olan hizmetlerimiz
  • İstanbul/Antalya/İstanbul uçak biletleri;
  • 1.,2.,3. ve 4. gün öğle yemekleri;
  • 1.,2.,3. ve 4. gün akşam yemekleri;
  • 4. gün öğlen piknik yemeği şeklinde ;
  • Ormana Butik Otelde geceleme ve kahvaltı;
  • Sagalassos Lodge & Spa da geceleme ve kahvaltı;
  • Sagalassos Lodge & Spa da hamam ve saunanın ücretsiz kullanımı;
  • Rehberlik hizmetleri.
  • Tüm bahşişler ( Tur Rehberi Bahşişi hariç* ) ;
Ücrete dahil olmayan hizmetlerimiz
  • Ören yerleri girişi için müze kart;
  • Programda belirtilmeyen geziler;
  • Tur lideri bahşişi**;
  • Her türlü kişisel harcama;



* Turlarımızda, sizin takdirinize bağlı olduğunu düşündüğümüzden dolayı ücrete dahil etmediğimiz Tur Rehberi bahşişi için , bu turda kişi başına 60 TL düşünmek gerekir.