Divriği'den Kars'a Doğu Expresi

Anadolu'nun kış manzaralarını yaşamak için Doğu Expresi'nde bir gün geçirmekden daha doğru bir yöntem olamaz. Bu yolcuğa, en güzel bölümü olan Divriği ile Kemah arasından başlayabilmek ise tam bir ayrıcalık olacak. Hele bu yolculuğun sonu kendinizi Kafkaslar'da hissedeceğiniz Kars'da bitecek ise, böyle bir keyifin tanımını yapmak zor... Kars her daim, Anadolu'nun Kafkaslar'a açılan kapısı olarak görülmüş. Şehrin mimari yapısıda, Rus dönemi binalarından dolayı bu atmosferi çok iyi tamamlar. Kış aylarında buz tutan Çıldır Gölü, Rus yazarların romanlarından çıkmış bir tasfir gibidir. Ani Şehri'nin harabeleri ise, beyaz örtünün altında fışkıran taş duvarların kızıl renkleriyle, romantik bir ressamın fırçasından süzülen kış izlenimlerini anımsatır. Tabii, bütün bunlara, Kars mutfağının lezzetlerini de katınca, böyle bir seyahatin keyfi anlatılamaz...Yaşamak lazım...

TURUN ÖZELLİKLERİ

  • İstanbul'dan Pegasus Hava Yolları ile Sivas'a gidiş ve Erzurum'dan dönüş.
  • Doğu Expresi yolculuğuna, gece geçirmeden Divriği'den başlayıp, gün boyu en güzel manzaraları seyredebilmek.
  • Doğu Expresi'nin en güzel bölümü olan Divriği ile Kemah arasını sabah güneşinde görebilme imkanı.
  • Sivas ve Divriği'yi kış atmosferinde keşfetmek.
  • Kafkasların muhteşem kar manzaralarının ortasında keyifli bir haftasonu.
  • Ani Harabeleri'ni ve Kars'ın ilginç mimari dokusunu tanıma.
  • Çıldır Gölünde Kızak Turu, balıkçıları izleme ve tutulan balıkları tatma.
  • Kaz Yemeği, Bozbaş (Piti) gibi yerel mutfağın zenginliklerini tadacağınız zengin bir menü seçimi.

18 Şubat 2022 Cuma İstanbul - Sivas

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pegasus Hava Yollarının saat 19:15'deki uçuşu ile Sivas'a hareket. Saat 20:40'da varış, karşılama ve otele transfer. Geceleme The Green Park Otelde.

19 Şubat 2022 Cumartesi Sivas - Divriği

Sabah kahvaltının ardından şehir turu: Ulu Cami, Gök Medrese, Çifte Minare Medresesi, Şifaiye Medresesi, Bürûciye Medresesi, Sivas Kongre Binası ve burada bulunan Atatürk ve Etnoğrafya Müzesi gezilerinden sonra yöresel Sivas yemeklerini tadabileceğiniz öğle yemeği. Daha sonra Divriğiye hareket. Varışta, 13. y.y. Selçuklu mimarlığının şaheserlerinden olan, Mengücekoğlu Süleyman Şah'ın oğlu Ahmet Şah tarafından yaptırılan Ulucami ve Şifahane'yi, tadilat çalışmalarının müsaade ettiği kadarıyla gezme. Daha sonra Divriği'nin yöresel mimari örneği olan enfes evleri görebilmek için şehrin eski mahallelerinde gezi. Tarihi bir konakta yöresel akşam yemeği. Geceleme otelde.

20 Şubat 2022 Pazar Divriği - Kars (Tren ile)

Sabah, erken kahvaltının ardından, saat 07:20'de Divriği Garı'ndan Doğu Expresine binerek Kars yolculuğuna başlama. Divriği ile Kemah arasında, iki saat boyunca, yolculuğun en güzel manzaralarını izleyebilirsiniz. Akşam 19:00'a kadar sürecek bu nostaljik yolculuk esnasında Anadolu Platosu'nun en inanılmaz görüntülerini keşfedeceksiniz. Trende yemek hizmeti bulunmamasına rağmen, rehberimiz bu yolculuğu acıkmadan yapabilmeniz için gerekli tedarikleri yapacaktır. Tren yolculuğunun sonunda Kars'ta ki otele transfer ve yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme, otelde.

21 Şubat 2022 Pazartesi Ani Harabeleri - Çıldır Gölü - Boğatepe - Kars

Sabah, lezzetli bir Kars kahvaltısının ardından Ani Harabeleri'ne hareket. Ermenistan sınırında yer alan ve bir zamanlar bölgenin en önemli yerleşim alanı olan, ancak günümüzde terkedilmiş bir hayalet şehre dönüşen Ani, özellikle kar altında çok etkileyici bir manzara sunuyor. Aras Nehri'nin bir kolu olan Arpaçay burada Türkiye'nin Ermenistan ile olan sınırını oluşturmakta. Antik şehir Arpaçay'ın iki yakasında da uzansa, en önemli bölümü Türkiye tarafında kalıyor. Gezi esnasında 1072 yılında Selçuklular'ın Anadolu'da ilk inşa ettikleri Menuçehr Camii; ön yüzündeki mozaik işlemelerinin hala görülebildiği Selçuklu Sarayı; dış cephesi taş üzerine oyulmuş insan, hayvan ve bitki motifleriyle süslenmiş Tigran Honents Kilisesi; yine günümüzde Keseli Camii olarak adlandırılan ve sadece binanın yarısının ayakta kalabildiği Kurtarıcılar Kilisesi görülecek eserler arasında. Uzunca bir yürüyüş gerektiren Ani Harabelerinin keşfinden sonra Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere yola devam. Yol güzergahında Gürcü Kilisesi, Şeytan Kalesi ve Aktaş Gölünü panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölü'ne varış. 1950 mt. yükseklikte ve 123 km2 yüzölçümündeki Doğu Anadolu'nun bu en büyük tatlı su rezervi kışları buz tutmakta. Buzlar kırılarak balık tutan balıkçıları izleyip, daha sonrada burada tutulan taze balıklardan oluşan öğle yemeği. Daha sonra çevrede keyifli bir gezinti ve uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır Gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) atlı kızaklar ile dolaşma. Daha sonra Boğatepe köyüne doğru yola devam ve meşhur Kars Gravyeri'nin üretildiği, 2350 mt. rakımda konumlu, eski adı rusça "su kenarı" anlamına gelen Zavod olan Boğatepe Köyü'nün keşfi: Gravyer peyniri üretimi, Rusların teşvikiyle 1830'lu yıllarda Alplerden Kafkasya'ya gelen İsviçreliler tarafından getirilmiş ve Rus işgalinde, o dönem bir tren istasyonu olan Boğatepe köyünde ilk Gravyer peyniri işletmesi kurulmuş. Günümüzde, Boğatepe köyünde yedi adet mandıra bulunmakta ve yıllık 3.500 ila 4.000 ton süt işlenmekte. Yöre peynirinin lezzeti, köy çevresinin iklimi ve bitki çeşitliliğinden dolayı üretilen sütün kalitesinden kaynaklanmakta. Burada, 2005 yılında Türkiye'nin ilk peynir müzesi olarak kurulan Zavot Eko Müzesi'ni gezip, peynir tadımı yaptıktan sonra kars'a geri dönüş. Akşam, şehirde bir lokantada aşık atışması ve yöresel danslar eşliğinde, sizin için özel olarak hazırlanan Kars yöresi yemekleri ve meşhur Kars Kazı tadımı. Geceleme otelde.

22 Şubat 2022 Salı Kars - Sarıkamış - Süngütaş (Zirvin) Kalesi - Erzurum - İstanbul

Sabah, kahvaltıdan sonra Kars şehir turu:19. yüzyılda Ruslar tarafından Aleksander Nevsky Katedrali olarak inşa edilen Fethiye Camii; bir zamanlar müze olarak kullanılan 12 Havariler Kilisesi veya Kümbet Camii; Ortodoks Kilisesi veya Merkez Camii; Parlamento Binası ve diğer Rus dönemi binaları. Ardından Sarıkamış'a hareket ve varışta Sarıkamış gezisi: Adını, Hazar Denizi ile Aral Gölü arasında kalan Sarıkamış Çukuru'ndan buraya göçen bir Türk Beyliği'nden aldığı rivayet edilen ve günümüzde kayak merkezi ile tanınan Sarıkamış, maalesef yakın tarihimizde, binlerce Türk Askeri'nin donarak şehit olduğu, 22 Aralık 1914 - 9 Ocak 1915 tarihlerindeki Sarıkamış Harekatı'na sahne olmuştur. Sarıkamış Şehitler Anıtı ziyareti esnasında bu felaketten daha detaylı bahsetme imkanımız olacak. Bugün şehirde Rus hakimiyeti döneminden kalma bir çok tarihi eser bulunmakta. Bunların içinde en önemlisi, Sarıkamış'ın sembol yapısı Katerina'nın Av Köşkü'dür. Genel kanının aksine, Katerina'dan ziyade, bu yapının Çar 2. Nikola'nın oğlu Aleksi için bir rehabilitasyon merkezi ve aynı zamanda kışları ve yazları kullanılan bir av köşkü olarak yaptırmış olma ihtimali büyüktür. Yapımında hiç çivi kullanılmadığı halde günümüze kadar ayakta kalabilen bu sevimli bina, Cumhuriyet'in ilanından 1994 yılına kadar Sarıkamış Tugay Komutanlığı denetiminde kalmış ve bugünde otele dönüştürülmek üzere yapılacak bir tadilatı beklemektedir. Köşkü dıştan görüp, Sarıkamış'ın tarihini ve kültürünü tanıtmak için, ressam Rasim Kaya'nın koleksiyonlarını sergilediği Sarıkamış Kültür Evi'nde bir çay molası vererek Erzurum'a doğru yola devam. Yol üzerinde günümüzde adı Süngütaş olan ve ilk yapılışı Urartular'a kadar uzanan Zivin Kalesi'nde mola: 93 Harbi'nde Osmanlı Ordusu yerel halk ve aşiretlerin yardımıyla verdiği muharebede Rusları bozguna uğratmış ve geri çekilmeye zorlamıştır. Bu harbin etkisiyle kalenin sur duvarları büyük ölçüde yıkılmış. Kale kaba moloz taştan yapılmış olup yer yer arazideki kayalar siper olarak kullanılmış. Kaleyi dışardan gördükten sonra Erzurum'a doğru yola devam ve varışta şehirdeki Selçuklu eserlerinin keşfi: Her biri 26 metre yüksekliğindeki rengarenk çinilerle süslü iki minaresinden dolayı bu adla anılan Çifte Minare Medresesi, 1179 yılında Saltukoğulları'ndan Melik Nasirüddin Muhammed Bey zamanında inşa edilen ve ilk dönem İslam Mimarisi'nin sütunlar üzerine oturan düz damlı camileri örnek alınarak Anadolu'da yapılan Ulu Camilerin en eski örneklerinden olan Ulu Camii ve en büyüğü Emir Saltuk'a ait olduğu düşünülen Üç Kümbet gezilerinden sonra şehir merkezinde serbest zaman ve meşhur Çağ Kebab'ı tadacağınız akşam yemeği. Yemekten sonra havaalanına transfer. Saat 21:15'de ki Pegasus Hava Yollarının uçuşu ile İstanbul, Sabiha Gökçen Havaalanına hareket. Saat 23:10'da İstanbul'a varış.
Sivas: The Green Park Hotel Sivas 5 *
Tripadvisor'a Git
video thumbnail
video thumbnail
video thumbnail
Sivas: Divriği Otel Özel Kategori
Tripadvisor'a Git
video thumbnail
video thumbnail
video thumbnail
Kars: Katerina Sarayı Özel Kategori
Tripadvisor'a Git
video thumbnail
video thumbnail
video thumbnail
Rezervasyon Şartları:
Covid-19 salgınının neden olduğu kargaşadan dolayı, 2021 ve 2022 senelerine özel olarak tura kayıt şartlarında değişiklikler yaptık:
Talebiniz üzerine tura kaydınız opsiyonlu olarak tutulacak ve münferit olarak, adınıza alımlarını yapacağımız uçak biletlerinizi tedarik ettiğinizde tur rezervasyonunuz kesinlik kazanacaktır. Tur ücretini,
  • Yurtiçi gezilerde seyahatin başlamasından 15 gün öncesine kadar,
  • Yurtdışı gezilerde seyahatin başlamasından 30 gün öncesine kadar ödeyebilirsiniz.
  • Ancak turun, bu tarihlerden önce tamamiyle dolması halinde, katılımcı sayısını kesinleştirmek için %25 ön ödeme talep edilebilir.


  • * Turun uçak biletleri, talep ve bilet ödemenizi gerçekleştirdiğiniz gün münferit olarak kesilerek size ulaştıralacaktır. Herhangi bir iptal durumunda, biletinizin iadesini doğrudan havayolu şirketinden, onların belirlediği şartlarda talep edebilirsiniz. Ancak, ilerleyen tarihlerde münferit uçak bilet fiyatları değişiklik gösterebileceği için, bilet taleplerinizi öncelikle yapmanız size avantaj sağlayacaktır. .
    Ücrete dahil olan hizmetlerimiz
    • Pegasus Hava Yolları ile, İstanbul/Sivas ve Erzurum /İstanbul ekonomi sınıfı uçak biletleri (uçak dahil satın alanlar için);
    • 2, 3, 4 ve 5. gün, sizler için özel hazırlanan akşam yemekleri;
    • 2, 3, ve 4. gün öğlen yemekleri;
    • Yemeklerde su ve kahve ikramı;
    • Programda belirtilen otellerde oda+kahvalı olarakkonaklama;
    • Konforlu araç ile seyahat;
    • Rehberlik hizmetleri.
    • Tüm bahşişler (Tur Rehberi Bahşişi hariç) ;
    • İptal ve Sağlık içerikli Seyahat Sigorta Paketi.
    Ücrete dahil olmayan hizmetlerimiz
    • Ören yerleri girişi için müze kart;
    • 5.Gün öğle yemeği;
    • Programda belirtilmeyen geziler;
    • Tur lideri bahşişi**;
    • Her türlü kişisel harcama;

    * Dünyanın Renkleri Turizm özel seyahat sigorta paketi tüm seyahat ücretlerine dahil olup, ilk ödemeyi yaptığınız anda size verilen poliçe, Dünyanın Renkleri Turizm Seyahatleri'ne katılan yolcuların tamamını kapsar. Poliçenin:

  • Mesleki Sorumluk bölümü ödenen ücretin % 100 'ünü
  • Zorunlu Nedenlerle Seyahat İptali bölümü ise ödenen ücretin %90'ını teminat altına alır. 85 yaş ve üstü yolcularda Zorunlu Nedenlerle Seyahat İptali bu kapsamın dışındadır.
  • Seyahat Sağlık bölümü, seyahat esnasında sağlık sorunları veya vefat durumunda, masraflarınızı: Yurt Dışı seyahatlerde 30 000 EURO ya; Yurt İçi seyahatlerde ise 10 000 TL sına kadar karşılamaktadır. Kapsam alanlarının detayını poliçenizde görebilirsiniz.